Жители на с. Владая и кв. „Княжево ще блокират за

...
Жители на с. Владая и кв. „Княжево ще блокират за
Коментари Харесай

Владая и "Княжево" отново на протест, Е-79 ще бъде блокиран за един час

Жители на с. Владая и кв. „ Княжево " ще блокират за един час основен път Е-79 в региона на Александровския мост, оповестиха уредниците от инициативния комитет. Това е петият митинг на живущи в с. Владая и кв. „ Княжево " с искане за възстановяване на инфраструктурата и публичния превоз. Протестната проява ще блокира Е-79 от 12:00 до 13:00 часа в региона на към този момент някогашните " легнали служители на реда " при улиците „ Мала кория " и „ 10-и километър ", директно до Александровски мост.

Организаторите прецизират, че аргументите за протестните им дейности са, че управляващите на локалното самоуправление не се преценяват с потребностите и предложенията на жителите за възстановяване на публичния превоз. Те упорстват за незабавно възобновяване на маршрутна линия 22 и още курсове по автобусна линия А58. Друг проблем за живущите е построяването на пешеходен светофар при гара „ Владая ", както и светофар на кръстовището при Александров мост и ул. „ Мала кория ". От изключителна значимост е и създаване на улично осветяване във Владайското дефиле.

Протестиращите акцентират още, че Е-79 е асфалтиран небрежно без рехабилитация на отводняването.

„ Водата при дъжд наводнява дворове, носещи детайли на уреди, както и общински улици. Отводнителни шахти са без капаци, знаците и пътната маркировка са несъответстващи и основават рискове в този им тип. На места бяха отстранени мантинели и в този момент тези сектори са незащитени. Важно е и осъществяването на последващите поправки, като не би трябвало да забравяме, че крайната цел е реализирането на реверсивно придвижване в тесните сектори на пътя София - Перник ", означават от инициативния комитет и упорстват за подпомагане от КАТ за надзор на пътя, защото нарушаванията са причина за произшествия със смъртни случаи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР