Жители на Русе започнаха подписка срещу премахването на пешеходни пътеки

...
Жители на Русе започнаха подписка срещу премахването на пешеходни пътеки
Коментари Харесай

Недоволство срещу премахването на две пешеходни пътеки в Русе

Жители на Русе започнаха подписка против премахването на пешеходни пътеки по две от централните улици на града. Според хората това е рисково, тъй като пешеходците продължавали да пресичат макар огражденията.

Живеещите в региона на бул. „ Скобелев " споделят, че пешеходните пътеки са тук от години и в този момент, със затварянето на проходите към тях, е станало доста рисково, тъй като старите привички са останали. А в региона има две учебни заведения и детска градина.
Теодор Колев: Хората непрекъснато пресичат. Аз не мога да си показва по какъв начин възпитаник, който би трябвало да се прибира по тая улица, ще заобиколи оттова.
От Общината обясниха, че пешеходните пътеки са затворени поради законовите условия, а и било доста рисково поради натоварения трафик по бул. " Скобелев " да се пресича на 3 места.
Димитър Наков - зам.-кмет на Община Русе: Което е безусловно неотговарящо на законовите условия от най-малко 250 метра разстояние сред обособените пешеходни пътеки. Сами може да видите по какъв начин имаме кръстовище със светлинно контролиране на придвижването и няма 100 метра от него - ново секване с пешеходна пътека.
Хората обаче считат, че с това прескачане на огражденията предпоставките за катастрофи се усилва.
Лидия Вълчева: Първо - светофарът е доста къс за пешеходците. И второ - отсам минават прекомерно доста хора - и за Американското пазарче, и за детска площадка.Мирослава Колева: Има законово условие, само че то е целесъобразно, не наложително. Хората, които пресичат, в случай че са над 50 индивида на час и има наоколо учебно заведение, то тия правила не важат.
От Община Русе обясниха, че единствената останала пешеходна пътека ще бъде маркирана преди началото на образователната година, само че до края на 2019 година и тя ще бъде затворена, когато приключи реконструкцията на подлеза при Математическата гимназия, които в никакъв случай не е работил. Хората обаче са скептични, че ще употребява, защото се населява от скитници и към този момент няколко пъти е горял. И упорстват всяка последваща смяна да се разисква първо с тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР