Жители на ромската махала в Дупница нападнаха в града. Инцидентът

...
Жители на ромската махала в Дупница нападнаха в града. Инцидентът
Коментари Харесай

Роми от Дупница нападнаха служители на горското стопанство


Жители на ромската махала в Дупница нападнаха в града. Инцидентът станал в понеделник, когато група от 50 души е обкръжила колата на горските. Какво тъкмо се е случило?

Венцислав Боянински и Владислав Василев засичат извършители час преди среднощ. „ По време на дежурство патрулирахме с сътрудника Владислав Василев в местността Вангелова чешма над Гиздова махала. Видяхме по какъв начин от махалата малко след 23 часа. Спряха на към 500 метра от нас “, споделя горският Венцислав Боянински.

Живеещите в махалата били с челници, с цел да осветяват пътя пред себе си. Били към 50 души. Групата се разделила на две и заобиколила от всички страни.

„ Инструктирани сме на напрежението в такива случаи, по тази причина се оттеглихме от място и сигнализирахме на началника “, сподели още Венцислав Боянински.

„ През последните една-две години. Това към този момент е съвсем всекидневие за нас. Нарушители има всяка вечер – задачата им е да секат нелегално дърва. Ако кажем, че не са им обезпечени дърва, това няма да е правилно. Почти 5-6 хиляди кубика дърва са предоставени на живеещите в Община Дупница “, сподели за bTV и Атанас Диманков, шеф на ДГС-Дупница.

Според него става дума по-скоро за, а не за хора, които седят на студено и имат потребност от тях, с цел да се отопляват. Той е безапелационен, че ще бъдат взети ограничения, с цел да няма такива фрапантни набези.

Издадени са спомагателни наставления и всички се надяват с времето.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР