Жители на ромската махала в Дупница нападнаха служители на горското

...
Жители на ромската махала в Дупница нападнаха служители на горското
Коментари Харесай

50 души нападнаха двама горски

Жители на ромската махала в Дупница нападнаха чиновници на горското стопанство в града. Инцидентът станал в понеделник, когато група от 50 души е обкръжила колата на горските.

Венцислав Боянински и Владислав Василев засичат извършители час преди среднощ. „ По време на дежурство патрулирахме с сътрудника Владислав Василев в местността Вангелова чешма над Гиздова махала. Видяхме по какъв начин от махалата потеглят няколко автомобила малко след 23 часа. Спряха на към 500 метра от нас “, споделя горският Венцислав Боянински.

Живеещите в махалата били с челници, с цел да осветяват пътя пред себе си. Били към 50 души. Групата се разделила на две и заобиколила от всички страни автомобила на горските.

„ Инструктирани сме да не позволяваме ескалация на напрежението в такива случаи, по тази причина се оттеглихме от място и сигнализирахме на началника “, сподели още Венцислав Боянински.

„ През последните една-две години зачестяват случаите на набези. Това към този момент е съвсем всекидневие за нас. Нарушители има всяка вечер – задачата им е да секат нелегално дърва. Ако кажем, че не са им обезпечени дърва, това няма да е правилно. Почти 5-6 хиляди кубика дърва са предоставени на живеещите в Община Дупница “, сподели за bTV и Атанас Диманков, шеф на ДГС-Дупница.

Според него става дума по-скоро за противозаконна сеч и продажба, а не за хора, които седят на студено и имат потребност от тях, с цел да се отопляват. Той е безапелационен, че ще бъдат взети ограничения, с цел да няма такива фрапантни набези.

Издадени са спомагателни наставления и всички се надяват набезите да намалеят с времето.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР