Жители на Ръжево Конаре и Дълго поле излизат на протест

...
Жители на Ръжево Конаре и Дълго поле излизат на протест
Коментари Харесай

Втори протест срещу кариерата в Ръжево Конаре

Жители на Ръжево Конаре и Дълго поле излизат на митинг против активността на кариерата за инертни материали край Ръжево Конаре.

Те ще блокират пътя до кариерата при моста на река Стряма край селото, оповестява БНР. Протестиращите упорстват кариерата да спре работа и да бъде прекъсната концесията на компания „ Водстрой “, която добива баластра оттова. Местните поданици са обезпокоени, че интензивната употреба на кариерата е причина за забележителния спад на подпочвените води в землищата на Ръжево Конаре и Дълго поле.
 Доклад: Вероятно България ще навлезе в всеобщи митинги против корупцията Доклад: Вероятно България ще навлезе в всеобщи митинги против корупцията
Има огромна възможност България да навлезе в обстановка на продължителни митинги против всеобщо ширещата се корупцията и институциите. Прек...

Пресъхването на доста кладенци и безводието са опасност за поминъка на доста хора в този аграрни регион, предизвестяват жителите на двете села. Отделно хората в Ръжево Конаре упорстват да спре прекосяването на камиони с инертни материали по нерегламентирани пътища, постоянно даже през коритото на реката.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР