Жители на Приморско, Царево и Китен излязоха на мирен протест

...
Жители на Приморско, Царево и Китен излязоха на мирен протест
Коментари Харесай

Протестиращи искат основен ремонт на пътя Бургас - Приморско

Жители на Приморско, Царево и Китен излязоха на кротичък митинг на пътя Бургас - Приморско. Причината за недоволството е неприятните условия на правата, която е връзката с най-южните елементи на Черноморието, съобщи Българска национална телевизия. Според водачите пътят на доста места е посипан с дупки, които нанасят вреди по колите. Протестиращите желаят още и незабавен оглед и ремонт на моста край река Ропотамо.

Основен ремонт на пътя Бургас - Приморско не е юридически повече от 25 година От АПИ оповестяват, че са планувани средства за реорганизация, само че съгласно локалните това ще бъде следващото некачествено кърпене на дупки.

" Сумата, която е отпусната тази година за ремонт е повече от малко - 800 хиляди лв. за 50 км, в случай, че се отпускат 2,5 млн. лв. за 1 км автомагистрала ремонт. Този път е прочут като правата на гибелта. Заради десетките произшествия станали през годините. Положението е безусловно нетърпимо ", сподели Здравко Василев, гражданин на Приморско.

" Преди няколко дни имаше ремонт на пътя. Хвърляха с лопатата асфалта, другият тъпчеше с крайници, в случай че това е ремонт, в случай че това е нещо, което може да издържи сезона ", сподели Христина Илиева, гражданин на Приморско.

" Ние желаеме цялостна смяна, Цялостно реконструиране на пътя - четирилентов. Туроператорите умерено да пътуват. Туристите безпроблемно да си пътуват и да посещават нашите дестинации ", сподели Кирчо Илиев.

В началото на новия строителен сезон e очакван ремонт на второкласния път Бургас - Созопол - Царево, в това число и на сектора от моста на река Ропотамо до Приморско, защото правата не е в положително експлоатационно положение, оповестиха преди два дни от Агенция " Пътна инфраструктура ". Ремонтните действия ще стартират незабавно откакто прогнозата е за трайно възстановяване на метеорологичните условия. Целта е ремонтът да приключи преди началото на летния туристически сезон и водачите да пътуват към Южното Черноморие комфортно и безвредно.

Предвидените средства за ремонт все още са 800 хиляди лв., се споделя в известието. АПИ е упълномощила и изработването на механически план за главен ремонт на пътя от разклона за с. Маринка до пътен възел " Царево ", с дължина 53,5 км. Намерението е да се подобрят транспортно-експлоатационните качества, отводняването и носимоспособността на пътната настилка, както и да се увеличи сигурността на придвижване в сектора, обясниха от Пътната организация.

Предстои разглеждането на първия промеждутъчен стадий от създаването на плана от Експертен технико-икономически съвет. Въз основа на одобрения план по-късно ще бъде осъществена рехабилитацията на правата, както и на пътния възел " Черноморец ". Готовият план ще дефинира строителните работи, които би трябвало да се изпълнят, срокът и прогнозната стойност на обекта.

Ремонтните действия, които се подхващат в този момент са, с цел да се обезпечи сигурността на придвижване, показват от АПИ и акцентират, че правенето на техническия план, а по-късно и провеждането на тръжните процедури за избор на реализатори на строително-монтажните работи и на строителния контрол лишават не малко време. През това време трасето се употребява от водачите и би трябвало да се обезпечи безвредното пътешестване.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР