Жители на пловдивското село Цалапица излязоха на протест във връзка

...
Жители на пловдивското село Цалапица излязоха на протест във връзка
Коментари Харесай

Протести в Цалапица: Искат справедливост за убийството на Димитър

Жители на пловдивското село Цалапица излязоха на митинг по отношение на убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Пред NOVA протестиращи разясниха, че желаят правдивост, съответни и навременни ограничения, изясненост и бистрота от страна на виновните институции. 
 
Kато причинител е открит 30-годишният Р. И. Б., разгласен за търсене с Европейска заповед. Има данни, че той е напуснал страната и се намира в Германия. " Нямаме никаква информация дали той е открит, или не ", разясняват поданици на селото. Според тях търсеният мъж не е единственият, който има отношение към закононарушението.
 
Протестиращи разясняват, че Димитър Малинов е сниман от охранителни камери да се качва в кола, която не е благосъстоятелност на Р. И. Б., който не е имал персонален автомобил и не е карал. " Димитър се е качил при различен. Искаме полицията да цитира името на водача, желаеме всеки един съизвършител да си получи заслуженото. Сам човек не може да извърши такова нещо ", считат поданици на Цалапица.
 
Те не посочват съответни имена, тъй като " това е работа на полицията и прокуратурата ", само че по думите им има съмнения за съучастничество към поданици на обитаемото място. 
 
Според протестиращите в следствието е имало закъснение и не са взети навременни ограничения, с които закононарушението е можело да бъде предотвратено. Те са безапелационни, че ще излизат на митинги, до момента в който получат отговори и упорстват за обективни санкции за причинителя и забърканите. 
 
Смъртта на 24-годишния мъж е настъпила вследствие на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли към 22:30. Тялото му е открито заровено на към километър от мястото, на което последно е бил забелязан.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР