Жители на Пловдив ще излязат на протест в защита на

...
Жители на Пловдив ще излязат на протест в защита на
Коментари Харесай

Пловдивчани отново ще протестират в подкрепа на д-р Иван Димитров

Жители на Пловдив ще излязат на митинг в отбрана на лекар Иван Димитров. Лекарят е арестуван и упрекнат в умишленото ликвидиране на 38-годишният Жоро Джевизов-Плъха, осъществено в петък. Според недоволните Димитров е прострелял рецидивиста Джевизов, който преди този момент нахлул в дома му, при самозащита и в отбрана на брачната половинка и двете си деца. Това съобщи в предаването " Преди всички " един от протестиращите лекар Румен Дачев:

" Самият факт, че Джевизов има девет присъди и има смелостта да продължава да краде, демонстрира, че нещо в нашата правораздавателна система не е в ред. Така да се създадат законите, че да няма две тълкувания на едно и също нещо. Щом е влезнал в твоята къща с нож през нощта - няма за него човешки права. "

Дачев посочи, че протестиращите ще желаят прокуратурата да уточни обвиняването си против Димитров и то да не бъде за съзнателно ликвидиране.

На място протестиращите ще решат дали да продължат демонстрацията със шествие по бул. " Шести септември ", където е постройката на прокуратурата. Гражданите започнаха и подписка с претенции да се създадат законодателни промени за сходни случаи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР