Жители на Пловдив излизат на голям протест в центъра на

...
Жители на Пловдив излизат на голям протест в центъра на
Коментари Харесай

В Пловдив излизат на протест заради строеж до Гребната база

Жители на Пловдив излизат на огромен митинг в центъра на града и ще създадат шествие по основната улица. Недоволството е поради решението за строителство върху зелен терен в най-големия парк в града - този до Гребната база. Статутът му се промени, откакто Общинският съвет одобри нов организационен проект и даде опция на частен вложител да строи три и четириетажни жилищни кооперации, съобщи Нова тв. Проблемът е с 81 декара в сърцето на парк „ Отдих и просвета ”.

„ Новият общ организационен проект дава право там да се застроят 65 000 кв. м разгъната застроена повърхност. Това автоматизирано значи, че този парк ще бъде бетониран, а гората ще бъде изсечена. Ще се борим да запазим парка. Настояваме общината да върне предназначението на парцела и той да остане парк. Както и парцелът да бъде отчужден ”, сподели Тони Стойчева.Жени Петкова се притеснява, че жителите губят града си. „ Губим тепе по тепе. Две към този момент ги няма. Сега губим и парка до Гребната база. Това е зеленото сърце на парка. Пловдив - столицата на културата, към този момент се трансформира в столица на бетона, на градежите и ремонтите ”, сподели тя.

Инициативният комитет за спасяването на парка ще нападна в Административния съд решението, с което се трансформира статутът на парка и се дава право на частния вложител да строи на мястото. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР