Жители на пернишките села Драгичево, Рударци и Кладница блокираха за

...
Жители на пернишките села Драгичево, Рударци и Кладница блокираха за
Коментари Харесай

ВиК-Перник назначи прокурист, който да предложи нов воден режим

Жители на пернишките села Драгичево, Рударци и Кладница блокираха за малко тази заран път Е-79. Те са недоволни от желанията да се вкара режим и в техните села макар, че не получават вода от язовир " Студена ". От през днешния ден във ВиК-Перник има назначен пълномощник, който би трябвало до няколко дни да предложи нов воден режим в региона.

Жителите на трите пернишки села черпят вода от Витоша, а не от язовир " Студена " и по тази причина са срещу въвеждането на воден режим при тях.
Невена Василева: Е, тука ще спиме на автомагистралата, в случай че би трябвало. Ние така и така едвам капе и след това какво ще вършим ние? А като пламне зараза кой ще дава отговор? Това е мафия съгласно мене към този момент. Мога да се обърна персонално към господин Борисов да не им има вяра, да не им има вяра! Лъжат го и него, както и нас.
Намеренията на ВиК-Перник са част от водата в Кладнишка река да отиде в язовир " Студена " и по този начин да се помогне на перничани.
Виктор Викторов - кмет на с.Драгичево: За мен това е неприемливо. Ние сме изрично срещу този разгласен режим. Освен това ние не бяхме осведомени нито за желанията на ВиК, нито за никакъв режим.
След среща на кметовете в общинската администрация в Перник, тонът беше омекотен и се оказа, че те ще спомагат.
Станислав Владимиров, кмет на община Перник: Пред мен показаха единодушие, че всички поданици на община Перник солидарно би трябвало да поемем тежестта от тестването, което ни следва.Така че показаха подготвеност при препоръчан обективен вид за воден режим, трите села също да се включат в този режим.
Регионалният министър Петя Аврамова излезе с нови оферти. Сред тях са да се употребява вода от карстови пещери, както и водоизточник край село Друган, а също и да се отстрани бента при станция Крапец.
Петя Аврамова - министър на районното развиване и благоустройството: Тези оферти дано бъдат оценени, преценени, това би трябвало да бъде направено деликатно, тъй като разбирате, че всяка нарушаване във вододайната зона на този язовир може да създадем по-голяма пакост.
Премиерът Борисов два пъти е търсил по телефона пернишкия кмет, с цел да се осведоми за обстановката и го е уверил, че е подготвен да спомага.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР