Жители на Първомай скочиха срещу вдигане на местните данъци и

...
Жители на Първомай скочиха срещу вдигане на местните данъци и
Коментари Харесай

Жители на Първомай скочиха срещу вдигане на данъка за недвижими имоти с 67%

Жители на Първомай скочиха против повдигане на локалните налози и такси на територията на общината. Гражданите са срещу импортираното предложение, което възнамерява повишаване на данъците върху недвижимо имущество с близо 67%. Те са изготвили несъгласие в писмен тип, което е предадено на кмета на общината и на ръководителя на Общинския съвет.
Прочетете още
„ С по този начин посочения план за решение се планува безусловно безпричинно срещу и всяка финансова и стопанска логики, завишаване на налога за притежаваните недвижими парцели от 1.8 на 3.0 на хиляда. Така предвижданото нарастване е прекалено натоварващо с спомагателна данъчна тежест популацията на общината и е в цялостен контраст с естествената финансова логичност. Необходимостта от спомагателни парични средства, които да влязат в бюджета на общината не следва да бъде трансферирана като финансово задължение на жителите на общината “, показват жителите във възражението си.

Според жителите не е ясно какви ще са техните изгоди от повишението на налозите. По думите им актуализацията в размера на данъците не следва да бъде „ заслон, зад който се крие неналичието финансова дисциплинираност и стопанска интензивност на Общината “ или средство за покриване пробойните в общинския бюджет. 

Жителите настояват завишението да бъде 2.2 на хиляда.  

На днешна сесия /21.12./ на Общинския съвет ще бъдат прегледани няколко импортирани оферти, едно от които касае точно изменение и допълнение в Наредбата за размера на локалните налози. Ще бъде гласувана и план-сметката за приходите и нужните разноски на Община Първомай за дейностите по ръководство на отпадъците за идната година.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР