Жители на Обзор и 6 близки села тази неделя ще

...
Жители на Обзор и 6 близки села тази неделя ще
Коментари Харесай

Защо Обзор поиска да се отдели от Несебър?

Жители на Обзор и 6 близки села тази неделя ще вземат участие в локален референдум, който би трябвало да дефинира дали ще се отделят в независима община или ще продължат да бъдат част от Община Несебър. В града има два лагера - " за " и " срещу " отделянето.

" Община Несебър не се грижи за Обзор и селата. От години не се прави нищо за археологическите разкопки ", съобщи Иван Илиев от Инициативен комитет " Зa отделянето на Обзор от Несебър " пред.

" Искаме да се отделим, тъй като Община Несебър не стои зад нашите проблеми - положението на крайбрежната алея не е положително, инфраструктурата тук-там е зле ", разяснява Пламен Проданов от Инициативен комитет " Зa отделянето на Обзор от Несебър ".

" Според плановете ще можем да генерираме повече доходи, в случай че се отделим ", безапелационен е кметът на града Христо Янев.

Представителите на Община Несебър отхвърлиха да застанат пред камерите ни. От Инициативния комитет, които са срещу отделянето, обявиха, че напълно поддържат мнението на кмета на Община Несебър. В него написа, че от 2008 година до 2020 година Обзор е внесъл в общинската хазна 15 млн. лева налози, а Община Несебър му е отпуснала 36 млн. лева за прехрана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР