Жители на община Каварна блокираха пътя Българево - Калиакра в

...
Жители на община Каварна блокираха пътя Българево - Калиакра в
Коментари Харесай

Добруджанци блокираха пътя Българево - Калиакра

Жители на община Каварна блокираха пътя Българево - Калиакра в символ на митинг против възбраната за земеделие и строителство в Крайморска Добруджа, съобщи Радио „ Фокус " -Варна.

Протестиращите раздават български флагове, издигнали са плакати, които гласят „ Да на екологията, не на рекета и отнетите права ", „ Натура за вас, бедност за нас ", „ Отменете смъртната присъда на Крайморска Добруджа ". Протестът протича спокойно.

Засилено е полицейското наличие е региона.

Жители на общините Балчик и Шабла също са се присъединили в митинга.

В поддръжка на протестиращите участва и кметът на Каварна Нина Ставрева. " Държавата неотложно би трябвало да вземе рационално решение във връзка с пускане на нова процедура за предпазена зона „ Калиакра “, разяснява Ставрева. По думите й втори ден напрежението ескалира и хората в действителност одобряват, че им се лишава хлябът.

„ Несправедливо е. Това е поради неточност, позволена от служители в Министерството на околната среда и водите, които в този момент нямат храброст да признаят тази неточност. Ние настояваме за нова процедура “, добави Нина Ставрева. Тя изясни, че през вчерашния ден Община Каварна е получила съобщение от Гражданска самодейност „ Да спасим Крайморска Добруджа “ за организирането на днешния митинг, а през днешния ден се чака съобщение за идните дейности на следващия ден.

Според Ставрева хората са безапелационни и ще пазят ползите си на притежатели до дъно. Тя разяснява, че те са били сложени пред приключен факт и всички диалози, планувани през вчерашния ден е трябвало да се случат преди доста време, още преди обособяването на предпазените зони, регламентирани сега.
„ Затова желаеме да стартираме още веднъж процедурата. Да, това се дълъг и сложен развой, само че ще имаме съответно и ясно очертание на тези зони “, добави Нина Ставрева. Другият порблем, който кметът на Каварна открои е, че няма ясни обезщетителни ограничения.

Протестът се организира спокойно. Той продължава и сега.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР