Жители на община Генерал Тошево излязоха на протест заради изключително

...
Жители на община Генерал Тошево излязоха на протест заради изключително
Коментари Харесай

Протест в Кардам заради лош международен път

Жители на община Генерал Тошево излязоха на митинг поради извънредно неприятното положение на интернационалния път, който минава през село Кардам и води до едноименния граничен пункт с Румъния.

Цялостен ремонт на 12-километровата права не е юридически от 20 години. Настилката е мощно амортизирана, като по данни на АПИ приблизително на денонощие по нея минават 7500 автомобила.

Протестиращите стопираха придвижването в центъра на Кардам тази заран с неведнъж секване по пешеходната пътека. Към тях се причислиха и водачи на селскостопанска техника. Всички упорстват за незабавна рехабилитация на републиканския път.

" Всеки ден пътуваме, водим си децата до общинския град на учебно заведение, всеки ден ги прибираме, пътят е ужасяващ дупки! Понякога се постанова и в насрещното платно да влизаме, това са предпоставки и за ПТП-та! ", счита Радостина Димитрова.

" Наложи ми се да превозвам човек с фрактура на дясна тазобедрена става, болките бяха ужасни, макар упойката. Какви страдания причинихме на тоя човек! ", описа фелдшерът в Спешна помощ на Генерал Тошево Димитър Алексиев.

" Само преди 1 седмица спуках гума и поради една предна, купих две. Почти всеки месец по ходовата част вършим поправки ", разяснява арендаторът Илия Стоянов.

" Преди няколко дни дори имаше румънски жител с две дребни деца, които едвам не катастрофираха в случай, спукана гума предна ", сподели и кметът на Кардам Георги Николов.

" контролно-пропусквателен пункт Кардам, влизащите и преминаващи непознати тироове, коли, стеснение за самите жители и това е рекламата на България ", добави кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР