Жители на няколко села в община Баните ще блокират в

...
Жители на няколко села в община Баните ще блокират в
Коментари Харесай

Протест ще блокира пътя Пловдив - Смолян

Жители на няколко села в община Баните ще блокират в 10 часа пътя Пловдив - Смолян в региона, където е отбивката за Кръстова гора. Причината за недоволството е положението на пътя сред Загражден и Белица. От инициативния комитет нямат пояснение за какво при отпуснато финансиране, повече от година ремонтът не стартира. Хората са принудени да обикалят 200 километра през Пампорово.

Пред БНР Мара Чонева от Инициативния комитет на протестиращите и Сдружение „ Горди загражданци “ изясни, че казусът е в 7,5 км.

Хората са получили уверението през предходната година, че тази есен пътят ще бъде отворен:

„ Селото обезлюдя, младите се изселиха. Миналата година бе основан предприемчив комитет, подсилен от сдружението ни, които възобновиха битката за дотъкмяване на пътя. Събра се подписка, инициира се митинг предходната година. Тогава се поеха задължения и се дадоха периоди за осъществяване. Процедурата стартира, бяхме уверявани, че тя върви и на есен ще режем лентичката. Есента пристигна и освен не отрязахме лентичката, само че даже и градежът не стартира “.

Чонева уточни, че имат увещание, че на днешния митинг ще има представител на АПИ, който да даде отговори. Тя означи, че в случай че настояванията им не бъдат чути, митингите ще продължат всяка седмица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР