Жители на няколко села от Община Гълъбово се събраха на

...
Жители на няколко села от Община Гълъбово се събраха на
Коментари Харесай

Протест заради лошото състояние на пътя между Обручище и Мъдрец

Жители на няколко села от Община Гълъбово се събраха на митинг против неприятното положение на третокласния път сред Обручище и Мъдрец. Те блокираха пътя на пешеходната пътека пред здравния пункт на село Обручище.

Протестът стартира в 6 часа и ще продължи най-малко два часа, сподели пред Българска телеграфна агенция ръководителят на инициативния комитет „ Обручище вечно “ доктор Тенчо Кайряков. Хора от селата по поречието на река Соколица и град Гълъбово стопираха придвижването по 18-километровата права, която не е ремонтирана от края на 70-те години на предишния век. По думите на доктор Тенчо Кайряков всекидневно минават стотици камиони с над 40 тона товар, коли и рейсове с миньори и енергетици, чиито живот е заплашен.

Над този сектор има и рисков надлез, чиято мантинела към този момент е под равнището на асфалта. 

Последният митинг беше през март тази година. Тогава на място дойде и тогавашният районен министър Гроздан Караджов, който им даде обещание ремонтът да бъде осъществен. Не след дълго четворната коалиция се разпадна и преди началото на зимата и преди следващите идни изключителни парламентарни избори никой не знае дали ремонтът ще се случи.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР