Жители на няколко кюстендилски села се оплакват от постоянно спиране

...
Жители на няколко кюстендилски села се оплакват от постоянно спиране
Коментари Харесай

Аварии и токови удари тормозят хората в Кюстендилско

Жители на няколко кюстендилски села се оплакват от непрекъснато прекъсване на тока. Авариите са чести, а електричеството стопира непредвидено. Така доста от уредите им към този момент са развалени.

Селата са в община Невестино, област Кюстендил. В момента тече подписка, а хората досега са събрали към 200 подписа, споделя Би Ти Ви.

Те описаха, че токът им стопира безусловно всеки ден. Многократно са се обаждали на ЧЕЗ, само че резултат няма. Те упорстват за среща с управлението.

Зам.-кметът на община Невестино изясни, че не е известен за подписката. През месец юли в общината е имало два пожара, породени от късо съединяване. След тези случаи регионалният шеф е направил среща, на която са поканени представители на ЧЕЗ.

Проблемите идват от това, че проводниковата мрежа за ниско напрежение е обрасла с шубраци и от ЧЕЗ обявиха, че не им доближават хора за почистването ѝ.

От Перник са трансферирани две групи, които да оказват помощ за почистването на електропроводната мрежа.

От ЧЕЗ потвърдиха, че главната причина са пожарите. Освен това имало доста птици, които се заплитат в мрежите. Имало и други аргументи, които не зависят от компанията. Една от тях е, че нямали право да кастрят дървета.

Хората обаче не имат вяра на тези пояснения и желаят решение на казуса. В противоположен случай ще има митинги.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР