Жители на Нова Загора излязоха на протест за да бранят

...
Жители на Нова Загора излязоха на протест за да бранят
Коментари Харесай

Жители на Нова Загора бранят от разрушаване на жп гарата с мълчалив протест

Жители на Нова Загора излязоха на митинг с цел да бранят от разрушение, историческата по думите им, 100 годишна постройка.

Около 800 поданици на града са се подписали против реализацията на утвърждения европроект за 3 млн. лева Той планува на мястото на жп гарата, издигната през 1918 година да бъде издигната нова постройка.

Организатор на проявата е Кремена Петрова, общински консултант от " Демократична България ". Сформиран е и цивилен комитет, който е изпратила сигнал до Министерството на културата.

" Ние жителите поискахме от Националния институт за недвижимо културно завещание да разгласи постройката за културна полезност. Кметът и Общинският съвет пропиляха месеци, в които можеха да защитят остарялата постройка - част от историята и паметта на новозагорци. Не го направиха ", се споделя в позицията на гражданския комитет, изпратена до медиите.

Имаме отговор от Националния институт за недвижимо културно завещание, в който се споделя, че ще изпратят комисия, с цел да реши дали постройката е монумент на културата и следва да бъде непокътната за поколенията, сподели Кремена Петрова пред Mediapool.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР