Жители на Несебър останаха разочаровани от отсечено дърво. То е

...
Жители на Несебър останаха разочаровани от отсечено дърво. То е
Коментари Харесай

Отрязаха дърво заедно с поставени по него некролози СНИМКИ

Жители на Несебър останаха разочаровани от отсечено дърво. То е отрязано в остарялата част на града. По него са били сложени некролози за умряли хора. Това обаче не е попречило на изпълнителите да отрежат дървото и то през самите некролози, без да ги отстранен.

Заформи се полемика в мрежата дали е редно да се постъпва по този начин с тъгата на опечалените. Други регистрираха, че дърветата не са място за сходен вид известия, а по-скоро гробищните паркове.

„ Казват ти да режеш, отиваш и режеш, въпреки всичко по тази причина ти заплащат! Но… да нямаш грам почитание към мъртвите, това си е към този момент до индивида! Отнема просто минута да се реалокира некролога с няколко сантиметра надолу, с цел да не се изреже по този ужасяващ метод! Представете си болката на околните при тази панорама. Това се случи през днешния ден в Стария Несебър. Ужасени хора алармираха за това светотатство!, “ написа авторката на обявата в обществената мрежа.

Ето по какъв начин разясниха други:

„ Дори не разбрах с какво им пречеше това дългогодишно дърво! “

„ Аз не разбирам там ли им е мястото на некролозите? “

„ Дали е там мястото - не, не е! Но и неуважението е налице! Можеха да ги смъкват, даже и след това да се сложат в една торбичка и да се сложат до резервоар, отново нямаше да е толкоз грозно! А, околните на починалите да мислят къде поставят некролози. Има си места. Жалко за дървото! “

„ Дървото беше кухо, в случай че падне върху някой отново щеше да има недоволни. Мястото на некролозите е пред гробищата и таблото пред църквата. Никой не ги поставя към този момент дори на входната си врата. “



Снимки: Димитринка Стоянова, Шофьори Несебър
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР