Жители на населени места от Лознишко блокираха за час движението ...

Жители на населени места от Лознишко блокираха за час движението

Протест затвори за час пътя Разград-Търговище

Жители на обитаеми места от Лознишко блокираха за час движението по пътя от Разград за Търговище в сектора на кръговото кръстовище до село Трапище, оповестява Българска телеграфна агенция.

Протестът се провежда за четвърта поредна събота. Недоволството на хората е поради неприятната пътна инфраструктура в общината и най-към този момент против обещания, само че към момента незапочнал ремонт на разбития сектор на пътя Дралфа-Чудомир-Лозница.

Исканията на хората са да бъдат запълнени дупките, зейнали през финалните години по пътната мрежа в региона, сподели Александър Калинов, един от инициаторите на митинга.

Очакванията на протестиращите са това да стане до зимата, с цел да няма произшествия, изкривени джанти и спукани гуми. Калинов съобщи, че през финалните три години са отпуснати едвам 22 000 лв. за ремонт на пътния сектор, което по думите му е насмешка.

Организаторите показаха възмущението си от обстоятелството, че никой от регионалната управа в Разград и община Лозница не са се отзовали на поканата им за наличие на митинга. Те оповестиха още, че ще продължат с митингите, до момента в който не се вземат дефинитивни ограничения по въпроса.

Източник: dnes.bg