Жители на населени места от Лознишко блокираха за час движението ...

Жители на населени места от Лознишко блокираха за час движението

Жители на Лознишко затвориха за час пътя Разград-Търговище

Жители на обитаеми места от Лознишко блокираха за час движението по пътя от Разград за Търговище в сектора на кръговото кръстовище до село Трапище. Протестът се провежда за четвърта поредна събота. Недоволството на хората е поради неприятната пътна инфраструктура в общината и най-към този момент против обещания, само че към момента незапочнал ремонт на разбития сектор на пътя Дралфа-Чудомир-Лозница.
 Българска телеграфна агенция
Исканията на хората са обикновени-да бъдат запълнени дупките, зейнали през финалните години по пътната мрежа в региона, сподели Александър Калинов, един от инициаторите на митинга. Очакванията на протестиращите са това да стане до зимата, с цел да няма произшествия, изкривени джанти, спукани гуми. Калинов съобщи, че през финалните три години са отпуснати едвам 22 000 лв. за ремонт на пътния сектор, което по думите му е насмешка.

Подкрепям митинга през цялото време. Всяка седмица съм тук в символ на неодобрение против неприятното положение на правата, сподели Васил Василев от село Трапище, велосипедист и лидер на МПС. Участъкът не е ремонтиран от години насам, по тази причина решихме жителите да се организираме и да предприемем ограничения, разяснява той.

Организаторите показаха възмущението си от обстоятелството, че никой от регионалната управа в Разград и община Лозница не са се отзовали на поканата им за наличие на митинга. Те оповестиха още, че ще продължат с митингите, до момента в който не се вземат дефинитивни ограничения по въпроса, като се заканиха следващия път да са пред постройката на регионалната управа.
 Българска телеграфна агенция
Протестиращите насочиха и своите извинения към преминаващите, като подчертаха, че това е единствения метод да бъдат чути.

Източник: dariknews.bg