Жители на населени места от Лознишко блокираха за час движението

...
Жители на населени места от Лознишко блокираха за час движението
Коментари Харесай

Жители на Лознишко затвориха за час пътя Разград-Търговище

Жители на обитаеми места от Лознишко блокираха за час придвижването по пътя от Разград за Търговище в сектора на кръговото кръстовище до село Трапище. Протестът се провежда за четвърта поредна събота. Недоволството на хората е поради неприятната пътна инфраструктура в общината и най-много против обещания, само че към момента незапочнал ремонт на разрушения сектор на пътя Дралфа-Чудомир-Лозница.
 Българска телеграфна агенция
Исканията на хората са обикновени - да бъдат запълнени дупките, зейнали през последните години по пътната мрежа в региона, сподели Александър Калинов, един от основателите на митинга. Очакванията на протестиращите са това да стане до зимата, с цел да няма произшествия, изкривени джанти, спукани гуми. Калинов съобщи, че през последните три години са отпуснати едвам 22 000 лв. за ремонт на пътния сектор, което по думите му е насмешка.

Подкрепям митинга през цялото време. Всяка седмица съм тук в символ на неодобрение против неприятното положение на правата, сподели Васил Василев от село Трапище, велосипедист и лидер на МПС. Участъкът не е ремонтиран от години насам, по тази причина взехме решение жителите да се организираме и да предприемем ограничения, разяснява той.

Организаторите показаха възмущението си от обстоятелството, че никой от регионалната администрация в Разград и община Лозница не са се отзовали на поканата им за наличие на митинга. Те оповестиха още, че ще продължат с митингите, до момента в който не се вземат дефинитивни ограничения по въпроса, като се заканиха идващия път да са пред постройката на регионалната администрация.
 Българска телеграфна агенция
Протестиращите насочиха и своите извинения към преминаващите, като подчертаха, че това е единствения метод да бъдат чути.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР