Жители на Молдова, Русия, Беларус могат да получат българско гражданство

...
Жители на Молдова, Русия, Беларус могат да получат българско гражданство
Коментари Харесай

Разследване: Кой дава 4000 евро за българско гражданство?

Жители на Молдова, Русия, Беларус могат да получат българско поданство против 4000 евро. За жители на Украйна е по-евтино – 3000 евро

Такава реклама върви из уеб страниците в тези страни, написа в свое следствие.

Фирмата Trust Group със седалище в Букурещ предлага на уеб страницата си услугата да набере вместо претендента всички нужни документи, да ги внесе от негово име в българското министерство на правораздаването и да го приготви за изявление (виж ).

С името Trust Group има голям брой компании по целия свят, една от които е застрахователна компания. Не е ясно дали предлагащата поданство е обвързвана с някои от тях. Впрочем, компанията предлага придобиване и на испанско, и други поданство от Европейски Съюз. Но за там има други правила и условия, няма огромни общности етнически испанци, ирландци или италианци в Молдова или Украйна. В тези страни най-големи благоприятни условия има за българско поданство.

Ако някакви информации или документи отсъстват, нашите адвокати ще ги издирят от държавните институции и архиви, ще приготвят цялостната документи и ще подготвим претендента за всички детайлности в процедурата, твърдят рекламите на компанията.

Изредени са другите метода за придобиване на българско поданство – натурализация след 5-годишно непрестанно престояване и работа в България. При брак с български гражданин/гражданка срокът се редуцира до 3 години; по месторождение.

Като най-лесен и бърз метод офертата сочи придобиване на българско поданство по генезис – в случай че единият родител е български жител или в случай че претендентът може да потвърди български етнически генезис по правосъден път, т.е. с документи от архиви, общини и други

За този метод компанията дава обещание, че може да се вземе български паспорт „ в ръка” до 12 - 15 месеца. И не е нужно да знаеш български, твърди офертата. Този метод да си изкараш български паспорт визира най-много жители на Молдова и Украйна с автентичен български генезис. Но като се има поради необятната корупция в тези страни, нищо чудно някоя община, служител или кмет на малко обитаемо място да издаде документ за генезис на някой претендент, платил 4000 евро за български паспорт. В края на краищата компания предлага услугата. И служители не отхвърлят услуга, може и с спомагателна неофициална цена.

От българска страна дават поданство при налични документи. Всъщност както и други неща на тоя свят, претенденти за български паспорт с български генезис имат проблеми за придобиване на поданство, а някои със подозрителен български генезис са се снабдили с нужните документи и минават.

Като нужни документи са изредени документи доказващи български генезис – удостоверение за брак на родители, акт за раждане на един или двама от тях, удостоверение за съдимост и други

Никой не знае какво е и с фиктивните бракове с българка/българин. По американските филми гледаме какви безмилостни инспекции вършат емиграционните чиновници за всеки брак на американец с чужденка/чужденец. У нас изобщо не се е чуло за подобен проблем. А българският паспорт е паспорт за Европейски Съюз. С него можеш да живееш, да работиш на всички места в Европа.

Рекламите на Trust Group и офертите на неговия уебсайт са на ръба на закона. Уж всичко, което оферират юридически услуги и съвещания, събиране на документи и подаване от името на претендент, подготовка и други, само че като видиш оферта 4000 евро за български паспорт и придобиване „ на ръка” до 12 - 15 месеца, замирисва мощно на търговия. В която сигурно вземат участие хора и от българска страна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР