Жители на малките населени места на територията на общината, които

...
Жители на малките населени места на територията на общината, които
Коментари Харесай

Община Благоевград разработва въвеждането на зелен транспорт при поискване

Жители на дребните обитаеми места на територията на общината, които не са обхванати от общинската транспортна скица ще могат да декларират посредством кметовете и кметските наместници използването на зелен превоз при поискване.

Взимайки образец от огромните и развити общини в Европа, община Благоевград работи в посока въвеждането на услугата. Тя е допустима след сполучливото привършване на план " Интегриран градски превоз ", посредством който община Благоевград закупи шест нови електробуса.

С нея ще се усъвършенства свързаността на съставните села с административния център, като хората ще имат комфортен и наличен превоз.

Услугата ще бъде безвъзмездна и по този метод ще се даде опция на хората от селата за посещаване на лечебни заведения, време за пазар, заплащане на битови сметки, споразумяване на административни въпроси и други

За първи път тя беше предоставена преди дни, когато живеещи в с. Дъбрава проведено имаха опция да посетят новооткрития пазар и да закупят артикули от първа нужда, както и да употребяват времето за разходка и срещи в центъра на Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР