Жители на Лозен организираха протест срещу фирма за ларви. Твърдят,

...
Жители на Лозен организираха протест срещу фирма за ларви. Твърдят,
Коментари Харесай

Фирма за ларви изкара жители на Лозен на протест

Жители на Лозен проведоха митинг против компания за ларви. Твърдят, че се разнася неприятна миризма. От компанията обявиха, че съблюдават всички екологични правила, заяви. 

Протестът в Лозен стартира пред кметството с трикольори и плакати. А недоволството беше ориентирано против компания за ларви.

Хората настояват, че от завода се разнася неприятна миризма. Притеснението на локалните се ускорява от желанието на компанията да се реалокира до входа на селото.

Освен от неприятната миризма, локалните се притесняват, че ще се усили и популацията на мухи . Доскоро заводът бил ситуиран в прилежащото село Елин Пелин.
Според кмета на Лозен по закон заводът би трябвало да бъде ситуиран надалеч от обитаеми места .

„ Те споделиха, че имат такива фабрики и във Франция. Като ревизирах – най-малко на 8 километра са и двата им завода от обитаемоте места ”, споделя кметът Мартин Младенов.

От управата на завода отхвърлиха да са източник на неприятната миризма. И прибавиха, че се преместили покрай Лозен, защото в Елин Пелин нямало условия за работа.

„ Токът стопира, водата стопира, всичко стопира. Не можеш да развиеш индустриален развой там “, споделя Камен Василев от „ Насекомо ” ЕАД.

Въпреки обещанието, че за селото няма да има вреди, Василев не беше посрещнат добре от протестиращите. И напусна под освирквания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР