Жители на Лом и служители на ЧЕЗ подариха жилище на

...
Жители на Лом и служители на ЧЕЗ подариха жилище на
Коментари Харесай

Направиха дом на семейство щъркели в Лом

Жители на Лом и чиновници на ЧЕЗ подариха жилище на двойка бездомни щъркели. Пернатото семейство към този момент стяга "апартамента си " за поколение.
Проблемите на крилатата двойка трогнали хората в крайдунавския град още предходната пролет. Тогава млад щъркел кацнал на електрически дирек край общинската болница и се опитал да свие гнездо. Съчките и клоните обаче мъчно се задържали на циментовия стълб и домът пропадал.
Дългоклюният жених си намерил и половинка, само че заради неналичието на уют булката напуснала недостроеното жилище. Тази пролет щъркелът дохвърчал още веднъж на стълба и възобновил опитите си да построи дом. Строежът обаче отново рухнал.
Обитателите на квартала решили да оказват помощ на птиците и се обадили в Регионалната екоинспекция и ЧЕЗ с молба да спомагат за устройване на пернатата фамилия с къща. Екип енергетици пристигнали и инсталирали на стълба желязна арматура, върху която сложили назад незавършеното гнездо. Щъркелът към този момент е огледал новия си дом и го е харесал, разясниха ломчани.
"Щъркелите са знак на шанс и здраве. Много се радваме, че получиха дом в квартала ни и благодарим на всички, които помогнаха! Дано донесат и някое бебе! ", обявиха хората.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР