Жители на Лом и съседните Орсоя, Добри дол и Сливата,

...
Жители на Лом и съседните Орсоя, Добри дол и Сливата,
Коментари Харесай

Лом и съседните села не искат второ Своге, настояват за спешен ремонт на пътя за Видин /снимки/

Жители на Лом и прилежащите Орсоя, Добри дол и Сливата, излязоха на митинг поради положението на пътя от дунавския град до Видин в сектора при въпросните села. Те избраха да стачкуват на правата от пътя край село Орсоя, където е и може би най-тежко ситуацията на пътя.
Гражданите излязоха на пътя в 10:00 часа и блокираха придвижването за 2 часа.
През последните години поради поправки по Е-79 доста тирове от и за "Дунав мост 2 " минават по този път, който видимо не е приспособен за толкоз тежки машини, а също така е нацепен от остаряло свлачище.
През предходната година почнал ремонт по 8-километровата права сред Добри дол и Орсоя, който обаче внезапно спрял. Пътят е оставен в положението, в което е бил, като даже вместо мантинели, край пътя седят червено-бели предупредителни ленти.
Жителите на Лом и селата желаят да привлекат вниманието на институциите, защото по този път всеки ден минават хората от въпросните села Добри дол, Сливата и Орсоя, които пътуват за работа в Лом, както и учебни рейсове с деца.
"Искаме естествени пътища ", "Вчера Своге, а на следващия ден Орсоя – Добри дол ли? ", гласяха посланията на жителите в региона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР