Жители на Кючук Париж излязоха на протест пред районното кметство

...
Жители на Кючук Париж излязоха на протест пред районното кметство
Коментари Харесай

Протест в Кючука заради нов строеж, кмет пита дали искат да го обесят

Жители на " Кючук Париж " излязоха на митинг пред районното кметство поради нов градеж на ул. " Асен  Христофоров ", сред блокове с №№ 1111, 1115 и 1113. Оказва се, че на терена ще бъде издигната 14-етажна постройка. Строителното позволение е издадено през февруари 2022 година от основния проектант на община Пловдив, защото в пълномощията на районната администрация е да издава позволение за градеж до 5 етажа, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" В последните 4 години стартира всеобщо строителство по " Александър Стамболийски " и ул. " Асен Христофоров ". Някои не са приключени и не са изцяло заселени. Въпросът не е дали е законно, а дали е оправдано. Оградата на новия градеж е на 5 метра от прилежащите блокове. Зелената повърхност може да се употребява за доста други неща " - съобщи уредникът на митинга Димитър Славов. 

" Можеше да се създадат площадки за децата. Относно новата кооперация - откакто я създадат, проблем ще са паркоместата. Трябва да наложат със закон щом си купуваш апартамент, да си купиш и гараж " - сподели Костадин Василев. 

" Нашите жилища се обезценяват, нямаме място за дишане, камо ли за разходки и такива естествени неща. Ние сме строителна площадка " - допълни Таня Кехайова. 

Проблемът датира от юли 2008 година, изясни районният кмет. През 2019 година планът е импортиран в огромна община, самият Язов е реагирал през 2020 година, когато е възразил параметрите за озеленяване. ЕСУТ на община Пловдив е върнал плана със забележки, а през февруари 2022 година промененият план е утвърден и е издадено строителното позволение. 

" Искате ли да ме обесите тук, тъй като аз не знам какво се е случило? ", попита в един миг районният кмет.

Подробности за проблема гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР