Жители на квартал Манастирски ливади – изток“ протестираха, срещу лошата

...
Жители на квартал Манастирски ливади – изток“ протестираха, срещу лошата
Коментари Харесай

Манастирски ливади“ на протест заради лошата инфраструктура

Жители на квартал „ Манастирски ливади – изток “ стачкуваха, против неприятната инфраструктура и презастрояването в региона. Хората упорстват за правене на нов обстоен организационен проект, който да регламентира ясно типа и местоположението на улиците и прилежащите им тротоари, както и свободните терени за строителство.

София

Хората, живеещи в квартала, описват, че няма нито една издигната цяла улица, нито пък детска градина, учебно заведение или социална зелена повърхност. Въпреки това те се надяват на чуваемост от страна на общината, тъй като в региона живее и кметът на София, Йорданка Фандъкова. Протестиращите избраха ъгълът на улиците „ Шарл Шампо “ и „ Боянски водопад “ тъй като:
Иван, гражданин на „ Манастирски ливади “: Това е единственият излаз на квартала към София. Всъщност това е двупосочна улица, която няма тротоари. Силвия Димитрова, гражданин на „ Манастирски ливади “: На мен ми е доста мъчно да се придвижвам с количка и по тази причина съм с раничка.
Евгения Димова, член на инициативния комитет, провел митинга: Нямаме общински улици, имаме 3-4 общински улици, всичко друго е частно. Във всеки едни миг може да и сложат една преграда и да не може да минете. Липсва обстоен организационен проект на квартала, с който да се разбере, какво тъкмо ще се строи, какъв брой високо и къде.
Нели, гражданин на „ Манастирски ливади “: Тук постройката, която одеве построиха, в действителност ни е разрешила да минаваме от там. Това е неуместно.

Протестиращите се надяват, че измежду година и половина очакване най-сетне ще се организира необятно публично разискване и поради неналичието на осветяване, канализация към някои от постройките, учебно заведение и детска градина. Хората се упорстват и за въвеждане на еднопосочно придвижване по улиците, както и незабавни ограничения по преустановяване на безразборното застрояване на всяка свободна повърхност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР