Жители на квартал Красна поляна протестираха за пореден път срещу

...
Жители на квартал Красна поляна протестираха за пореден път срещу
Коментари Харесай

Жители на Красна поляна протестираха срещу липсата на мерки за мръсния въздух

Жители на квартал " Красна поляна " стачкуваха за следващ път против неналичието ограничения за възстановяване качеството на въздуха в квартала. Протестирящите стопираха придвижването по бул. " Никола Мушанов " и блокираха кръстовището с улица " Добротич ". Вижте повече в репортажа на Теодора Лапшова.

София

Основния замърсител на въздуха в квартал " Красна поляна ", съгласно протестиращирате е безразразборното горене, което се случва във Виетнамските общежития до квартала. Според тях решението е унищожаване на общежитията.
Иван Илиев, гражданин на квартал " Красна поляна ": " Събрахме се тук главно с искане за срутване на Виетнамските общежития, Общината да се ангажира със период по кое време това ще се случи. Разбира се да се борим с мръсния въздух, който ние тук дишаме в този квартал. " " Ако това не се случи, какво ще извършите? "

Георги Миланов, гражданин на кв. " Красна поляна ": " Продължаваме да протестираме. Както го вършим една година! Показваме, че в дъжд сняг в лято и зима ние си протестираме и ще продължим да го вършим няма да се отхвърляме. "
На митинга жителите носеха метли. С тях те ще почистят междублоковите пространства на 31 март, когато провеждат разчистване на квартала. Те приканиха, жителите на Виетнамските общежития също да почистят към жилищата си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР