Жители на кв. „Стрелбище“ в София излязоха на протест. Те

...
Жители на кв. „Стрелбище“ в София излязоха на протест. Те
Коментари Харесай

Жители на столичния кв. "Стрелбище" излязоха на протест срещу строеж на небостъргач

Жители на кв. „ Стрелбище “ в София излязоха на митинг. Те са срещу градеж на 43-етажен небостъргач, който се планува да бъде издигнат наоколо до кръстовището на бул. „ Петко Тодоров “ и бул. „ България “, оповестява Българска национална телевизия.

Това е вторият митинг в границите на две седмици, който събира жителите на квартал "Стрелбище ", защото фирмата-инвеститор към момента има открити да застрои този терен. Хората не желаят градинката да се трансформира строителна площадка нeзависимо дали става върос за висока постройка или ниско строителство.

Жителите изрично са срещу строителството на небостъргач в квартала. Те упорстват да се резервира статутът на терена като зелена повърхност и да се издаде възбрана за строителство. Тук обаче идва огромният проблем. Собственикът на терена е строителна компания, която го е закупила през 2006 година Тогава устройственият проект е разрешавал тук да се издига небостъргач. Няколко години по-късно обаче проектът се трансформира и мястото е обрисувано като зелена повърхност, а компанията твърди, че не е била известена за това. Главният проектант на София Здравко Здравков от своя страна отхвърля да издаде позволение за строителството, тъй като счита, че е в прорез със закона. Върховният административен съд също заема позиция в разногласието. Според съда, притежателят е ощетен и анулира отхвърли на основния проектант. Заради отхвърли си да се подчини на решението на съдиите, Здравко Здравков, се глобява с 1000 лева всеки месец.

По-рано през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила предложи да се вкарат предели на височината на постройките в другите елементи на града. Промените в закона за устройство и застрояване ще бъдат разисквани другата седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР