Жители на кв. „Кръстова вада” на протест срещу лошата инфраструктура в района

...
Граждани от кв. Кръстова вада“ се вдигнаха на протест заради
Коментари Харесай

Граждани от кв. „Кръстова вада“ се вдигнаха на протест заради лошото състояние на инфраструктурата на квартала, предаде репортер на БГНЕС.

„Искаме нормална инфраструктура на кварталите, в които живеем. А тази нормална инфраструктура може да се случи само когато нещата се правят по съответния ред, тоест първо се изгражда инфраструктурата и след това се строи, а не както се прави у нас”, каза един от организаторите на гражданското недоволство Генчо Велев.

За няколко минути движението на бул. "Черни връх" беше блокирано – за кратко, колкото да се изиграе хоро. Танцьорите бяха от фолклорния състав на читалище „Димитър Динев”.

Генчо Велев предупреди, че следващият им протест ще бъде на ул. "Московска" 33 пред Столична община. „Защото средствата за инфраструктурата на кварталите се отпускат от Столична община”, обясни той.

На протеста присъства и кметът на район "Триадица" Димитър Божилов, който потвърди, че исканията на хората са справедливи и обосновани . „Човек трябва просто да направи една разходка из квартала, за да види какво е състоянието. Зимата е кал, лятото е прахоляк. На първо място трябва да се изгради инфраструктурата и след това да се издават разрешителни за строеж, защото това е единствения начин, по който можe да се осигурят нормални условия за живот на хората тук”, каза той.

И кметът, и гражданите виждат решението на проблемите с изречението: Трябват ни повече бюджетни средства.

„За да изграждаме улици, за да изграждаме канали, ни трябват бюджетни средства, които се отпускат от Столична община, в по-голям размер от този, който в момента е крайно недостатъчен за поддръжката не само на „Кръстова вада”, но и на другите квартали на района”, каза кметът./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР