Жители на кв. Чайка“ поискаха от кмета на Варна отсечката

...
Жители на кв. Чайка“ поискаха от кмета на Варна отсечката
Коментари Харесай

Жители на кв. „Чайка“ поискаха изграждане на улица между бл. 191 и бл. 192

Жители на кв. „ Чайка “ желаеха от кмета на Варна правата сред бл. 191 и бл. 192 в квартала да бъде построена като улица. Такъв е бил проектът още през 1997 година

Това стана ясно по време на приемния ден на кмета Благомир Коцев.

По думите на жителите мястото е неугледно, прашно и кално, а оттова всекидневно минават възпитаници от ОУ „ Захари Стоянов “.

Кметът Коцев изясни, че с цел да се построи този сектор, би трябвало да бъде включен в финансовата стратегия на общината, като преди този момент бъде изцяло приложена уличната регулация.

Ще бъде извършен диалог с кмета на регион „ Приморски “, с цел да се включи въпросният път в листата на обектите за настоящ ремонт, до момента в който се откри трайно решение.

По време на приемния ден на кмета стана ясно, че огромна група жители, притежатели на парцели с обща повърхност над 120 дка сред изхода на Варна и пътния възел за летището, са инициирали Подробен устройствен план преди повече от 10 години, минали са през всички административни процедури. От 2 години обаче часакта проектът да бъде гласуван от Общинския съвет. По информация на дирекция „ Архитектура, градоустройство и устройствено обмисляне “ има обновен отчет по случая и върви процедура по събиране на съгласувателни подписи.

През миналите години Община Варна се е оказала дебитор на лица, с които е съсобственик в постройка в центъра на града. Със единодушието на общината частните притежатели са почнали главен ремонт, който не могат да довършат, в случай че не им бъдат възобновени сумите за направените до момента разноски. По този проблем кметът Коцев изиска дирекция „ Финанси и бюджет “ да се срещнат с плана за ремонт и с подробна информация за направените и идните разноски.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР