Жители на Кресна излизат тази вечер на протест във връзка

...
Жители на Кресна излизат тази вечер на протест във връзка
Коментари Харесай

Жителите на Кресна отново на протест срещу магистрала Струма

Жители на Кресна излизат довечера на митинг по отношение на построяването на автомагистрала „ Струма “ в сектора на Кресненското дефиле.  Мотивите са митинга са същите, както и при предходните митинги – автомагистрала „ Струма “ да е отвън Кресненския пролом, а настоящето трасе Е-79 да се резервира като различен път, сподели за Българска телеграфна агенция Антон Драчев, който е съорганизатор на днешния митинг, написа Българска телеграфна агенция.

За да изразят своята позиция довечера ще се съберат поданици на Кресна, а задачата е да се покаже, че се пазят „ не локални ползи “, а се показва мнението на общността, уточни Драчев. Дефилето би трябвало да остане различен път, уточни още той. И добави, че при положение, че се построи обходен път, то се предопределя изборът на вид за строителството на лот 3.2 на Автомагистрала „ Струма “.

При този вид в посока север-юг ще се минава през дефилето, а в противоположната посока ще се построи трасе източно от града. „ Ние не стопираме автомагистралата, а сме за по-добрия вид “, сподели още Антон Драчев. И акцентира, че митингът през днешния ден е проведен напълно от локалните хора, макар че позицията им съответствува с тази на екологични организации и сдружения.

Протести в Кресна имаше и през май, като съпътстваха и слагането на началото на доизграждане на пътния възел „ Кресна “ и връзките към него, част от лот 3.2 на Автомагистрала „ Струма “. Тогава служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков съобщи на протестиращите, че пътният възел не предопределя кое от евентуалните три трасета на автомагистралата в сектора ще бъде определено. По думите му решение за трасето може да бъде взето до няколко месеца и до няколко години автомагистралата да е приключена.

При започване на строителните действия на 16 май министърът уточни, че пътният възел е значим, тъй като без него можеше да загубим години и да се върнем на изходни позиции за автомагистралата, а трасето на автомагистралата ще бъде определено съгласно екологичното законодателство и това е главният аршин.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР