Жители на крайморското село Рогачево в област Добрич излязоха на

...
Жители на крайморското село Рогачево в област Добрич излязоха на
Коментари Харесай

Заради безводие: Блокада и протест на жители на крайморско село

Жители на крайморското село Рогачево в област Добрич излязоха на митинг поради липса на постоянно водоподаване в обитаемото място.

Желанието на локалните хора е трайно решение на казуса.  Той е разказан и посредством плакатите, които жителите издигнаха в символ на митинг: „ 20 дни БЕЗ ВОДА, 20 години ТАКА “,

Според поданици на балчишкото село водоподаването е било спряно за период между 12 и 15 следващи дни.  Като причина се акцентира остарялата водопреносна мрежа и повредите по нея.

В тези дни с нарушено водоподаване жителите на Рогачево не са били подкрепени с водоноска и всеки е намирал собствен вид за справяне с казуса - липса на вода по водопреносната мрежа.

В селото непрекъснато или за летни сезон живеят и чужденци, някои от тях са се отказали тази година да обитават поради проблемите с нередовно водоснабдяване. Жителите на балчишкото село упорстват за незабавни ограничения и стабилно решение на казуса, който тази година е изключително чувствителен.

Недоволстващите жители блокираха в символ на митинг пътя за курорта „ Албена “ на разклона с пътни връзки за Добрич и първокласния път към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак " през село Оброчище.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР