Жители на „Красна поляна”, „Западен парк” и „Овча купел” се

...
Жители на „Красна поляна”, „Западен парк” и „Овча купел” се
Коментари Харесай

Три квартала на София излизат на протест срещу мръсния въздух

Жители на „ Красна поляна”, „ Западен парк” и „ Овча купел” се събраха пред Министерството на околната среда и водите. Протестът им ще стартира тази вечер в 18 часа, обясниха те в предаването " Тази заран " по bTV.

„ Над 80% от популацията признава, че има проблем с мръсния въздух. Това към този момент е проблем от национално значение, желаеме Министерство на околната среда и водите да влезе в ролята си и да стартира да ръководи отпадъците”, съобщи Десислава Малинова от протестиращите.
Столична община улесни въвеждането на „ зелен билет “ Целта е жителите да употребяват градския превоз вместо персонални коли
Според нея най-големият проблем на регион „ Красна поляна” е горенето на битовите боклуци. За това би трябвало да се вземат ограничения, уточни Малинова. Подобен е казусът и в „ Западен парк” и „ Овча купел”, показаха от протестиращите.

„ Проверки се правят от светлата до тъмната част на деня, въпросът за качеството на въздуха не е единствено от битовото отопление”, уточни Таня Асенова от Столичния инспекторат.
Нено Димов: Замърсяването на въдуха е по-малко спрямо предходната година Екоминистърът предвижда тежки договаряния с „ Юлен ”
„ На всеки три месеца одобряваме доклад от отрасловия зам.-кмет по екология за чистотата на въздуха. Миналата седмица беше поискана криминализация за нерегламентираното горене на отпадъци”, изясни Ани Стойкова - общински консултант от ГЕРБ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР