Жители на Красна поляна отново се готвят за протест заради

...
Жители на Красна поляна отново се готвят за протест заради
Коментари Харесай

Жители на Красна поляна отново се готвят за протест заради мръсния въздух

Жители на " Красна поляна " още веднъж се готвят за митинг поради мръсния въздух, оповестиха от Bulgaria ON AIR.

В обществените мрежи се популяризират фотоси със строителство във Виетнамските общежития в столичния кв. " Красна поляна ", за което се твърди, че е нелегално.

Един от жителите на столичния квартал съобщи, че на 28 януари от 19.00 часа жителите на квартала ще посетят общината , с цел да схванат по кое време ще бъдем показан период за събарянето на Виетнамските общежития.

Преди две години кметът на " Красна поляна " Иван Чакъров разяснява, че до 2020 година всички здания, част от виетнамските общежития би трябвало да бъдат разрушени. Според него, хората имат основателни аргументи да стачкуват , защото комплекса е измежду главните замърсители на въздуха.
 Столичани от
Столичани от " Красна поляна " стачкуват против виетнамските общежития

Според общината, до 2020 година всички здания, част от общежитията би трябвало да бъдат разрушени

Припомняме, че преди 10 месеца, три от постройките бяха съборени.

По думите на един от живущите в квартал " Красна поляна ", контролът е занижен, работата спря. Той разясни, че в сички районни кметове на София би трябвало да се включат интензивно.

Друг от негодуващите съобщи че протестиращите в квартал " Красна поляна " чакат от СОС публично документално решение за крайния период по кое време ще се отстрани гетото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР