Жители на краен квартал на Монтана от 10 години тънат

...
Жители на краен квартал на Монтана от 10 години тънат
Коментари Харесай

Така живее ли се? Квартал в Монтана тъне в боклуци, а от общината...

Жители на краен квартал на Монтана от 10 години тънат в отпадъци. Става въпрос за няколко блока и къщи при започване на Монтана, до квартал „ Огоста “, край пазара за коли, оповестява bulnews.bg.

Там живеят към 50 фамилии, българи и роми. За всички тях локалното дружество „ Чистота “ е сложило 2 контейнера, което е извънредно незадоволително за битовите им боклуци. На всичкото от горната страна кофите се изпразват единствено един път седмично и непрекъснато преливат от отпадъци. Жителите са принудени да оставят чувалите си край тях. Когато от „ Чистота “ обаче дойдат, те изпразват кошовете, само че не събират боклуците в близост.

През лятото в региона се носи адска воня от разлагащите се цяла седмица битови боклуци. Те събират плъхове, които от своя страна популяризират всевъзможни болести, оплакват се пострадалите монтанчани.

По думите на живеещите в региона казусът е единствено при тях и на никое място на друго място в града няма такава обстановка. Те неведнъж са търсили подпомагане от институциите, само че досега резултат няма. От общинското дружество се оправдали с неналичието на пари за гориво, с което да събират отпадъците повече от веднъж в седмицата.

Хората упорстват някой да вземе ограничения за техния проблем. След като няма опция за по-често сметоизвозване, те желаят най-малко да им бъдат поставени повече контейнери.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР