Жители на казанлъшкото село Бузовград засадиха 15 дръвчета в подножието

...
Жители на казанлъшкото село Бузовград засадиха 15 дръвчета в подножието
Коментари Харесай

Засадиха гора в памет на 14-годишно момче, загинало при катастрофа

Жители на казанлъшкото село Бузовград засадиха 15 дръвчета в подножието на местността „ Мегалита “ в памет на 14-годишния Иван Седмаков, който почина при пътен случай през ноември предходната година.

Мястото беше кръстено „ Гората на Ванко ”, а събитието се провежда във връзка днешната дата, когато починалото момче щеше да навърши 15 години, оповестява Българска телеграфна агенция.

Пострадалият е откаран с фрактура във ВМА и към този момент е пуснат за домашно лекуване

Инициативата, която събра десетки поданици на община Казанлък, стартира с урок по пътна сигурност от чиновник на Министерство на вътрешните работи, който напомни разпоредбите, които би трябвало да съблюдават пешеходци и водачи. Денят продължи с поход до обичаната околност на детето. 

„ Правим това не тъй като ще понижи тъгата, а с цел да покажем на това съкрушено семейство, че не са сами ”, сподели пред публицисти Йоана Фильова, която е един от уредниците. Тя уточни, че детето е обичало природата и историята и добави, че в негова памет ще има и бъдещи начинания. 

Екип на пожарната е оказал помощ за изваждане на единия от автомобила

Майката на момчето Теодора Седмакова благодари на всички, които се събраха през днешния ден в негова памет. „ Искам ние да сме последното семейство, потърпевшо от сходна покруса. Хората би трябвало да схванат, че би трябвало да спрат да карат пияни и дрогирани, тъй като следствията са ужасни ”, разяснява тя.

На 11 ноември 2020 година 57-годишният Димитър Косев блъсна и умъртви 14-годишния Иван Седмаков, напомня Българска телеграфна агенция. Инцидентът стана на изхода на селото, където са се намирали три деца. Установено е, че водачът е управлявал автомобила под въздействието на алкохол и опиати. Той бяга от местопроизшествието, укрива се, само че в последна сметка е хванат четири часа по-късно.

Филмът в bTV Репортерите на следващия ден вечер след Централната емисия

Пострадалото дете умира няколко дни по-късно в Университетската многопрофилна болница „ Проф. доктор Стоян Киркович ” в Стара Загора.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР