Жители на Казанлък излизат на протест срещу движението на каруци

...
Жители на Казанлък излизат на протест срещу движението на каруци
Коментари Харесай

В Казанлък се вдигат на протест заради безконтролното движение на каруци

Жители на Казанлък излизат на митинг против придвижването на каруци в града.
Недоволството идва ден след ареста на трима каруцари, предизвикали тежка злополука на 27 октомври. При случая починаха двама младежи - момче и момиче, на 22 и 23 години.
По данни на очевидец каруците се движели без никакви светлини и светлоотразителни детайли по пътя Казанлък - Стара Загора. В опит да ги избегне, водачът на колата, в която пътували починалите, навлиза в насрещното платно, завърта се и бива пометена от различен автомобил. Оказва се, че на арестуваните могат да бъдат наложени единствено санкции.
В ефира на утринния блок на Нова телевизия " Здравей, България " журналистът Иван Янев описа, че е бил на мястото на трагичния случай и видял по какъв начин виновниците се държали извънредно надменно с органите на реда. А на идващия ден се присъединили в следващото съревнование с каруци. Комисар Илиян Илиев от Охранителна полиция увери, че от време на време се правят акции против каруцари, които се движат непозволеното по пътищата в Казанлък и региона.
Протестът стартира довечера в 18:30 ч. в центъра на града. Боряна Алексиева, уредник на недоволството, съобщи, че съгласно нея би трябвало фрапантно да се промени законодателството в частта му, която регламентира придвижването на каруци по пътищата на страната. Жената се застъпи и за настояването за въвеждане на цялостна възбрана за придвижване на каруците по пътищата у нас. По думите на Алексиева даже да се промени законът и да се вкарат по-смели регламенти, няма никаква гаранция, че виновната част от обществото ще ги съблюдава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР