Жители на каварненското село Българево излязоха на протест срещу ограничения

...
Жители на каварненското село Българево излязоха на протест срещу ограничения
Коментари Харесай

Българево протестира заради достъпа до плаж “Болата“

Жители на каварненското село Българево излязоха на митинг против ограничавания достъп до плаж " Болата ", който е един от най-красивите в България и единствен в околоността.

Преди седмица контролните органи организираха акция на плажа и глобиха голям брой български и румънски туристи, тъй като са паркирали колите си към плажа. Глобата е 1000 лв. и е наложена на много хора, макар неналичието на предупредителни табели, че местнотта е недостъпна.

Заливът " Болата " попада в резервата " Калиакра " и строгото използване на закона значи, че там не би трябвало даже да се плажува.

" За локалните поданици използването на плажа е от жизневажно значение за развиването на туризма. Това е единственият плаж наоколо до Българево. Ако се продължава единствено с репресивни дейности, без грижа за туристите, ще ги загубим освен за тази година, само че и за идващите ", сподели кметът Георги Георгиев, представен от “Сега “.

Рибарите се оплакаха, че не могат да практикуват специалността си, а заетите в туристическия отрасъл се обезпокоени, че селото към този момент се е изпразнило.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР