Жители на Карлово недоволстват и готвят протести пред ВиК-Пловдив. Причината

...
Жители на Карлово недоволстват и готвят протести пред ВиК-Пловдив. Причината
Коментари Харесай

Недоволство в Карлово заради разкопани улици от месеци за нов водопровод

Жители на Карлово недоволстват и готвят митинги пред ВиК-Пловдив. Причината - към този момент 9 месеца 2 улици в града са непроходими и разкопани поради полагане на нов тръбопровод.

Хората към този момент не могат да стигат обикновено до домовете си. Възпрепятстван е достъпа до детската градина на една от улиците и до комерсиалните обекти. Имало и произшествия.

Мартин Банков: " Има паднало дете в дупка, която не е била обозначена от компанията и сега дамата не можеше да пристигна през днешния ден да се показа, тъй като е на работа. Има неточности и в този момент копаят повторно. Работата се прави без никакъв контрол от Общината. "

Рената Карааргирова: " Ако е слънчево дворовете ни тънат в прахуляк, в случай че е дъждовно газим в тиня, улицата е в безобразно положение, децата няма къде да играят, коли за спешна помощ не могат да дойдат. "

Кметът на Карлово сподели, че Общината не е страна по контракта и не може да реализира надзор на осъществяването. Изчерпани са всички благоприятни условия с възложителя ВиК-Пловдив и компанията реализатор.

" Сега още веднъж се разкопават сградните отклонения, би трябвало и тогава да се пусне в деяние новия тръбопровод. Най-лошото е, че тези обещания бяха до 15 май, тъй като е подписан контракт за 800 дни за 8 улици ", сподели доктор Емил Кабаиванов - кмет на Община Карлово.

По този контракт в Карлово се слага нов тръбопровод за още 6 улици в града, само че там проблеми с компанията реализатор няма. От ВиК-Пловдив показаха, че няма закъснение и нарушаване по контракта. Водното сдружение даде обещание до 11 юни да завърши с ремонтите.

" И в тези контракти е записано, че срокът за осъществяване е много дълъг, т.е. те не са в просрочие, както и не са в просрочие за позволение за градеж, издадено от Община Карлово ", изясни инж.Антон Гълъбов от ВиК-Пловдив.

Ако до 11 юни не приключат ремонтите по водната инфраструктура, хората се заканиха, че ще стачкуват пред ВиК-Пловдив.

Репортаж на Станислава Христозова и Цветан Цанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР