Жители на жк Възраждане“ мръзнат на студено, няма ток на

...
Жители на жк Възраждане“ мръзнат на студено, няма ток на
Коментари Харесай

Зимата дойде ударно в Бургас, без сняг, но с ураганен вятър

Жители на жк „ Възраждане “ мръзнат на студено, няма ток на основна улица

Силен северен вятър със скорост не по-малко от 40 км/ч сковава в този миг Бургас и района. Температурите са в диапазона сред -2 и 3 градуса по Целзий, само че чувството е за най-малко 10 градуса под нулата, макар че е слънчево.

Студът, обхванал цяла България, в Бургас обичайно не се показва със снеговалеж, само че това е още една причина в днешняи неделен ден да си стои у дома и да чакаме да премине зимата. Точно това обаче за жалост не могат да създадат стотици поданици на жк „ Възраждане “, които тъкмо в най-студения ден за 2023 година се оказаха без ток. Електрозахранване няма в по-голямата част от ул. „ Княз Борис I ” в комплекса и фамилии безусловно мръзнат в домовете си без да имат опция да се стоплят. „ Така е от най-малко час “, разяснява пред Флагман наша читателка.

До края на деня няма да има положителни вести във връзка с времето. Очаква се към 18 ч., когато се стъмни, облаците да станат по-гъсти, а малко по-късно да завали и сняг. Температурите ще са към нулата, само че поради мощния вятър, който няма да утихне до края на денонощието, чувството ще е като за най-малко -8 градуса.

Относително стопляне на времето ще има чак другата седмица, когато термометрите ще покажат 8 градуса, а слънцето още веднъж ще се усмихне. До тогава обаче се гответе за същинска зима – такава, каквато в последните няколко години забравихме, че съществува.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР