Жители на Харманли организират протест против центъра за мигранти в

...
Жители на Харманли организират протест против центъра за мигранти в
Коментари Харесай

Харманлийци пак на протест срещу центъра за мигранти

Жители на Харманли провеждат митинг срещу центъра за мигранти в града. Той е най-големият у нас с потенциал от близо 1700 души. Протестът е 24-и по ред.

" Нашите съществени претенции още веднъж не са изпълнени от Държавната организация за бежанците. Настояваме за понижаване на легловата база. Към момента центърът е с потенциал 1700 индивида, желаеме да бъде понижен на 400, а пребиваващите да бъдат от фамилен вид. Това, че сега има към 380 души не подсигурява, че при нова мигрантска вълна той няма да бъде напълнен. Има ужасно доста хора, които публично са регистрирани на външни адреси ”, споделиха от гражданския предприемчив комитет, които са уредници на митинга.

Те упорстват за цялостна реституция на оградата на бежанския център, видеонаблюдение, надзор на входа, който да се прави с лицево различаване. " Оградата е по всякаква рецензия ”, прибавиха още те.

По думите им бежанците, настанени в центъра, нарушават публичния ред. " Не съблюдават вътрешния устав, не съблюдават разпоредбите за придвижване по улиците, заемат парковете за отдих в града, оставят доста нечистотия след себе си, движат се на групички, а доста от тях са въоръжени с ножове ”, прибавиха още протестиращите.

Те споделят, че са очевидци на непрекъснати нарушавания, които са фрапиращи, а младежите в Харманли се тормозят, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР