Жители на град Сопот и град Карлово ни информираха за

...
Жители на град Сопот и град Карлово ни информираха за
Коментари Харесай

Наводнените карловски села не искат да плащат за вода, която не могат да ползват

Жители на град Сопот и град Карлово ни осведомиха за импортирано през вчерашния ден писмо до ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), което представя няколко зародили казуса след наводненията в област Пловдив.

Основното искане на жителите на засегнатите общини е да не заплащат цена за питейна вода, в случай, че тя самата е негодна за пиене и желаят подпомагане от страна на регулатора.

Жителите описват, че първоначално нито една от общините на Карлово и Сопот не са обезпечили водоноски, след като на 5 септември бе оповестено от РЗИ-Пловдив, че водата, в това число от кладенци и извори, е негодна за пиянство и готвене, заради което жителите се постанова да употребяват питейна бутилирана такава.

След продължителни проучвания на водата, на 30 септември РЗИ-Пловдив е оповестила, че тя може към този момент да се употребява за пиянство и готвене. На 5 октомври се оказва, че това не е тъкмо по този начин, като още веднъж проучвания на инспекцията потвърждават това, а до в този момент жителите са употребили водата като питейна, показва се в писмото.

В него излиза наяве, че въпреки негодността на водата, жителите на двете общини би трябвало да платят за нея като за питейна. От ВиК са отказали подпомагане по тематиката.

Засегнатите жители показват, че за 25-дневната липса на питейна вода и неналичието на вода като цяло в границите на 2 денонощия за Карлово и 5 денонощия за Сопот, никой няма да бъде заплатен.

При нужда жителите на засегнатите общини са подготвени да подадат тъжба и в Комисията за отбрана на потребителите, в случай че решение на казуса не се откри.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР