Жители на град Мартен и село Сандрово, Русенско, блокираха за

...
Жители на град Мартен и село Сандрово, Русенско, блокираха за
Коментари Харесай

Жители на Мартен блокираха пътя Русе - Силистра заради колоните от ТИР-ове

Жители на град Мартен и село Сандрово, Русенско, блокираха за няколко минути пътя Русе - Силистра поради колоните от ТИР-ове, който към този момент четвърти ден пречат на придвижването.

Опашката от камиони, които чакат да преминат граничния пункт Дунав мост 1, с цел да влязат в Румъния, през днешния ден към този момент трансферира 10 километра, съобщи Българска национална телевизия.

Над 300 камиона останаха блокирани на Дунав мост при Русе

Заради интензивния трафик единствено за денонощие отсам са минали над 2 500 ТИР-а. Изнервени са и водачите, и хората от околните селища, които са принудени да чакат с часове в тапите, с цел да отидат на работа. Затова през днешния ден излязоха на митинг, недоволни, че казусът стои към този момент от години и не намира решение. Те упорстват буферният паркинг, построен точно поради тези колони от камиони, да стартира да се употребява. А също и да се построи различно трасе единствено за ТИР-овете на мястото на съществуващата, само че неподдържана велоалея.

Те желаят още пътят да се почисти от избуялата растителност, с цел да се увеличи видимостта и понижат предпоставките за катастрофи.

Областната администрация на Русе през днешния ден свика среща на институциите, свързани с организирането на трафика. На нея беше решено да се сътвори организация камионите да бъдат спирани на избрани места в областите Велико Търново, Стара Загора и Плевен, както и на територията на област Русе в региона на Бяла, с цел да няма скупчване пред граничния пункт.

От през днешния ден проработи и буферният паркинг на бул. „ България”. Но колоната от тирове продължава да пораства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР