Жители на град Мартен и работещите в индустриална зона Тегра

...
Жители на град Мартен и работещите в индустриална зона Тегра
Коментари Харесай

Жители на Мартен и фирми протестираха срещу опашките от тирове на Дунав мост - Русе

Жители на град Мартен и работещите в индустриална зона " Тегра " блокираха за към половин час кръговото кръстовище пред граничния пункт " Дунав мост – Русе " в символ на митинг против тапите от тежкотоварни коли в региона.

Трафикът се ускори, откакто черноморските фериботни линии стопираха и камионите от Турция се пренасочиха през България поради военните дейности в Украйна. Дългите опашки и маневрите на тировете затрудняват придвижването на леките овтомобили и основават предпоставки за пътни катастрофи, споделиха протестиращите.

" Искаме тези камиони да ги няма, желаеме Мартен да пътува умерено, без инфаркти обстановки. Ако страната не ни помогне, ще си желаяме такса маст да се оставя в Русе, защото тези камиони разрушават пътната инфраструктура на община Русе ", сподели Елка Недкова – уредник на митинга.



" Искаме безаварийно придвижване. Аз съм бил очевидец, по какъв начин кола за спешна помощ не може да премине и съм съдействал да се освободи от тапата ", добави кметът на Мартен Димо Тонев.



Да поддържат митинга пристигнаха кметът и регионалният шеф на Русе.

" Нетърпим е този проблем от години. 2400 камиона минават всеки ден в двете направления. Русе не получава подпомагане и по-голямо финансиране поради " Дунав мост ". В момента сме изготвили проект за създаване на общински паркинг. Чистим път на АПИ с общински чиновници ", изясни Пенчо Милков – кмет на община Русе.



Днес Министерският съвет гласоподава да бъде пусната фериботна линия сред Русе и Гюргево, с което се чака да се облекчи трафикът на тирове.

Автор: Венета Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР