Жители на град Каблешково, село Лъка и бургаските квартали Рудник“

...
Жители на град Каблешково, село Лъка и бургаските квартали Рудник“
Коментари Харесай

Протест заради лошия път затвори отсечката Бургас - Каблешково

Жители на град Каблешково, село Лъка и бургаските квартали „ Рудник “ и „ Черно море “ затвориха за малко пътя Бургас – Каблешково в символ на митинг против неприятното положение на правата.

Протестиращите, които се събраха при отбивката за кв. „ Черно море “, обявиха, че пътят е републикански и по него през последните над 10 години са правени единствено частични поправки. Хората настояха за незабавен ремонт. 

Паралелно с митинга стартира и събирането на подписка, която ще бъде изпратена на Министерството на районното развиване и благоустройството и Агенция „ Пътна инфраструктура “. Протестиращи споделиха, че заричане от институциите за ремонт на правата, която свърза най-малко 50 обитаеми места, е обещано преди осем години, само че до този миг подобен не е бил изработен. 

Под звуци на химна на Републиката те издигнаха плакати с надписи: „ Пари има, не ни лъжете “, „ Парите ни потъват в дупки “, „ Искаме нов път “ и др. 

На същото място преди седмица поданици на кварталите „ Рудник “ и „ Черно море “ още веднъж стопираха придвижването в посока Бургас, само че поради неприятното положение на пътя, свързващ републиканската права Бургас – Каблешково с двата квартала, напомня Българска телеграфна агенция. Тогава част от протестиращите показаха, че той е извънредно рисков и би следвало да бъде ремонтират. 







Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР