Жители на Горна Оряховица излязоха на бурен протест срещу проект

...
Жители на Горна Оряховица излязоха на бурен протест срещу проект
Коментари Харесай

Протестиращи в Горна Оряховица: Не искаме маргинали в града

Жители на Горна Оряховица излязоха на плевел митинг против план за създаване на блок със обществени жилища за маргинални групи. Хората са изрично срещу концепцията на локалната власт.

Още в 8.30 часа пред постройката на Общината започнаха да идват протестиращи с плакати, гласящи "Един план не коства колкото цялостен град ", "Имаме ли право на глас? ", "Маргиналите - вън от Горна Оряховица ".

Митингът бе проведен от предприемчив комитет, който за малко време съумя да осъществя и подписка против плана, в която вземат участие близо 3 000 души. Около кметството имаше съществено полицейско наличие, което се опитваше да успокои ядосаните горнооряховци, съобщи "Булфото ".
5
По думите на Иван Димитров, член на инициативния комитет недоволството не е подбудено от това, че в плануваните жилища ще бъдат настанявани обществено слаби, а хора от малцинствата и маргиналните групи. Според Димитров наредбата, по която ще се построяват жилищата е била призната в къси периоди - действително преди провеждането на публично разискване, а решението е било взето на изнесена сесия в Правец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР