Жители на Гърмен се събират на протест заради лошото състояние

...
Жители на Гърмен се събират на протест заради лошото състояние
Коментари Харесай

Жители на с. Гърмен излязоха на протест заради лошите пътища

Жители на Гърмен се събират на митинг поради неприятното положение на пътищата в общината, оповестява БНР.

От древноримското населено място Никополис пъкъл Нестум протестното шествие се насочи към най-отчайващата пътна права, тази към Гоце Делчев. Там 10 км/ч е насилствената скорост на колите в трикилометровия сектор от третокласния път Гоце Делчев-Гърмен. Това е извънредно натоварена права поради интереса на туристите към курортите Огняново, Ковачевица, Лещен и Гърмен.

Дупките, които се запълват всяка година са с дълбочина над 10 см. Закърпването и изкърпването на пътя не е решение - безапелационни са хората.

Снощи семейство, пристигнало на отмора, е скъсало две гуми на колата си и като по знамение тя не е аварирала.

Ето и още отзиви на хората: „ Държавата е абдикирала от нас, къде има страна? “; „ Трошат се коли нон стоп “; „ Ние плащаме всичко, което се желае от нас с цел да караме умерено, безпроблемно, само че пътищата са в окаяно положение “. „ Може би някой се възползва от средствата, които се отпускат с цел да се подържат пътищата “…

Кметът на общината Минка Капитанова е сезирала за неприятното положение на пътната инфраструктура регионално пътно ръководство, защото правата е включена в националната мрежа за наложителни винетни такси.

В отговора от 8 април се показва, че пътят е включен в годишната стратегия за поправки, които ще бъдат осъществени през месец май. Но хората не имат вяра на писмени обещания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР