Жители на две села в Силистренско излязоха на протест днес

...
Жители на две села в Силистренско излязоха на протест днес
Коментари Харесай

​Жители на силистренски села излязоха на протест заради лош път

Жители на две села в Силистренско излязоха на митинг през днешния ден на пътя Силистра-Русе, поради неприятната пътна инфраструктура, която ги свързва. От години пишат писма до АПИ и Министерство на районното развиване и благоустройството, само че единственият отговор, който получават е че пари за повсеместен ремонт няма.

Попина, Ситово Поляна, Ситово

Парите стигат единствено за кърпене на дупките сред Попина и Поляна, всяка година. Хората недоволстват, че разрушават персоналните си коли. От пролетта няма и рейс, с който да пътуват до регионалния център Силистра. 12 километровата права не е била ремонтирана от 1985 година.

Жителите на двете села упорстват този сектор от трети клас републиканска пътна мрежа да бъде трансфериран към общинската. Заради дупките по пътя няма и туристи. Намалява и броя на чужденците, които демонстрират интерес да закупят личен парцел на брега на Дунав.
Светлана Радева, кмет на с. Попина: Искаме незабавен ремонт повсеместен ремонт на пътя в края на краищата ние ме жители на тази страна не сме кръп ка на страната както ни кърпят всяка година дупките. Арчи Копланд: Казват пари няма... къща добре, село добре, само че асфалт няма ... Иван Димитров, шеф на хотелски комплекс в Попина: Стараем се да притеглим туристи в региона, обаче всички, които идват се оплакват от инфраструктурата, от пътя и просто нямат предпочитание да идват – споделят ние си разрушаваме колите ... аз към този момент повторно...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР